Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Από κάθε αγωνιστική επιλέγονται κάποιες φάσεις που αφορούν περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Πιο κάτω, η επεξήγηση φάσεων που προέκυψαν στη 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΟΘΕΛΛΟΣ 29ο λεπτό
Αρχική απόφαση του διαιτητή: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κόκκινη κάρτα.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του διαιτητή
Επεξήγηση: Ο τερματοφύλακας αγγίζει την μπάλα με το χέρι εκτός της επανορθωτικής περιοχής. Από την στιγμή που στερεί από την αντίπαλη ομάδα μια προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος σωστά τιμωρείται με κόκκινη κάρτα και παραχωρείται άμεσο ελεύθερο λάκτισμα εναντίον του.


ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΕΚ 42ο  λεπτό
Αρχική απόφαση του διαιτητή: Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κόκκινη κάρτα.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του διαιτητή
Επεξήγηση: Ο τερματοφύλακας μαρκάρει απρόσεχτα αντίπαλο ποδοσφαιριστή εκτός της επανορθωτικής περιοχής. Από τη στιγμή που στερεί από την αντίπαλη ομάδα μια προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος, σωστά τιμωρείται με κόκκινη κάρτα και παραχωρείται άμεσο ελεύθερο λάκτισμα εναντίον του.


ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 55ο λεπτό
Αρχική απόφαση του διαιτητή: Πέναλτι
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του διαιτητή
Επεξήγηση: Επιθετικός ποδοσφαιριστής παίζει την μπάλα με το κεφάλι, η οποία κατευθυνόμενη προς το τέρμα κτυπά σε χέρι αμυντικού ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε αφύσικη θέση, εκτός του σώματος του με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να μεγαλώσει αφύσικα τον όγκο του σώματος του. Αυτά είναι μερικά από τα κριτήρια τα οποία λαμβάνονται υπόψιν σε τέτοιες περιπτώσεις.


ΑΕΖ - ΑΕΛ 34ο λεπτό
Αρχική απόφαση του διαιτητή: Συνεχίζει τον αγώνα.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του διαιτητή.
Επεξήγηση: Η μπάλα εξοστρακίζεται από το πόδι ενός αμυντικού και στη συνέχεια αγγίζει στο χέρι συμπαίχτη του, το οποίο βρίσκεται σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του. Σωστή η απόφαση του διαιτητή να αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί.


ΑΕΖ - ΑΕΛ 84ο λεπτό
Αρχική απόφαση του διαιτητή
: Συνεχίζει τον αγώνα.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης του διαιτητή.
Επεξήγηση: Στην προσπάθεια του να ξεγελάσει τον Διαιτητή, ένας επιθετικός ποδοσφαιριστής εισέρχεται εντός της επανορθωτικής περιοχής και δημιουργεί επαφή με αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Ο επιθετικός θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα για προσπάθεια να ξεγελάσει τον Διαιτητή και να παραχωρηθεί ένα έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για την αντίπαλη ομάδα.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΠ: Έναρξη εγγραφών μαθημάτων για νέους διαιτητές ποδοσφαίρου-ThemaSports
05/07 @ 09:33

ΚΟΠ: Έναρξη εγγραφών μαθημάτων για νέους διαιτητές ποδοσφαίρου

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών μαθημάτων για νέους Διαιτητές ποδοσφαίρου.

Μόνο Κύπριοι διαιτητές και VARίστες στο ξεκίνημα και... βλέπουμε!-ThemaSports
03/07 @ 11:31

Μόνο Κύπριοι διαιτητές και VARίστες στο ξεκίνημα και... βλέπουμε!

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, το πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα ξεκινήσει μόνο με Κύπριους διαιτητές και VARίστες και αν χρειαστεί στη συνέχεια, θα εξετάσουν το θέμα για τον ερχομό ξένων.

Επιμένει η ΚΟΠ για τις μετακινήσεις - Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης-ThemaSports
03/07 @ 11:17

Επιμένει η ΚΟΠ για τις μετακινήσεις - Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Μιλώντας σήμερα στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της ΚΟΠ επανέλαβε ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί το μέτρο απαγόρευσης των μετακινήσεων των φιλοξενούμενων οπαδών.

Αυξάνονται τα έσοδα της ΚΟΠ από το στοίχημα!-ThemaSports
22/06 @ 14:03

Αυξάνονται τα έσοδα της ΚΟΠ από το στοίχημα!

Αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό που θα καταβάλλει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων στην ΚΟΠ, από τα καθαρά έσοδα που θα λαμβάνει από την στοιχηματική δραστηριότητα των παικτών, τόσο από το στοίχημα στα πρακτορεία, όσο και από το διαδικτυακό στοίχημα, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη (20/06) στη Βουλή.

ΚΟΠ: Θλίψη για την απώλεια του Δρόσου Καλοθέου-ThemaSports
20/06 @ 16:50

ΚΟΠ: Θλίψη για την απώλεια του Δρόσου Καλοθέου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΚΟΠ:

Παρατηρητής στο EURO ο Κωστάκης Καπιτανής!-ThemaSports
13/06 @ 20:51

Παρατηρητής στο EURO ο Κωστάκης Καπιτανής!

Σημαντική εξέλιξη για την κυπριακή διαιτησία καθώς ο Κωστάκης Καπιτανή επιλέχθηκε ως ένας από τους δέκα παρατηρητές για τους ομίλους της τελικής φάσης του EURO 2024.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ