Η στιγμή που ο Άγγελος Χαριστέας ισοφαρίζει σε 1-1 για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Euro 2004 και βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία μέρα σαν και σήμερα (16/06), η Ελλάδα όχι απλώς έδειξε το ταλέντο της, αλλά έβαλε και σημαντικές βάσεις για την πρώτη πρόκρισή σε προημιτελικά EURO. Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιουνίου του 2004, όταν η «γαλανόλευκη» ήταν να παίξει κόντρα στην Ισπανία.

Είχε προηγηθεί η μεγάλη νίκη κόντρα στην Πορτογαλία, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και με μία ισοπαλία, η Ελλάδα μπορούσε να έχει το πάνω χέρι για να βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι Ισπανοί ήταν το φαβορί, όμως για την Ελλάδα, τίποτα δεν ήταν ακατόρθωτο.

Από την αρχή, οι «ρόχας» ήταν καλύτεροι. Όμως, η άμυνα της Ελλάδας κατάφερνε να αποκρούσει κάθε επίθεση των ικανότατων επιθετικών της Ισπανίας. Ωστόσο, μία αδράνεια των ελληνικών αμυντικών, έφερε και το γκολ για την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό, ο Φερνάντο Μοριέντες έκανε το 1-0 για τους «ρόχας» με σουτ μέσα από την περιοχή του Νικοπολίδη. Το σκορ, φυσικά, ήταν κατά της «γαλανόλευκης» και την τελευταία αγωνιστική θα έπρεπε να τα δώσουν όλα για να πάρουν την πρόκριση. Εκεί, όμως, βρέθηκε ο Άγγελος Χαριστέας.

Στο 66ο λεπτό, ο διεθνής φορ, υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή, έπειτα από μαγική μπαλιά του Τσιάρτα και με ένα εντυπωσιακό κατέβασμα βρέθηκε απέναντι στον Ίκερ Κασίγιας. Η τρομερή εκτελεστική του ικανότητα, λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό και νικώντας τον πορτιέρο της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε το 1-1.

Η Ισπανία δεν σταμάτησε να πιέζει. Σφυροκοπούσε την χώρα μας ασταμάτητα, με τον Ραούλ και την παρέα του να χάνουν μεγάλες φάσεις. Όμως, στο τελευταίο σφύριγμα, η ελληνική σημαία ήταν εκείνη που σηκώθηκε ψηλά. Ένα σκορ που έδωσε στην Εθνική Ελλάδος το μεγάλο προβάδισμα για να συνεχίσει στην διοργάνωση.

Ακόμα και να έχανε στο τελευταίο ματς, ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων, θα έδινε την πρόκριση στην χώρα μας. Έτσι και έγινε. Η ήττα από την Ρωσία με 2-1, ήταν η πιο γλυκιά αφού συνοδεύτηκε με την είσοδο στα προημιτελικά. Η ιστορία στην συνέχεια, είναι γνωστή…

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (49' Νικολαΐδης), Χαριστέας, Φύσσας (86' Βενετίδης), Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (53' Τσιάρτας), Κατσουράνης.

Ισπανία (Ινιάκι Σάεθ): Κασίγιας, Μαρτσένα, Αλμπέλδα, Πουγιόλ, Ελγκέρα, Ραούλ (80' Τόρες), Μπαράχα, Μοριέντες (65' Βαλερόν), Βιθέντε, Ραούλ Μπράβο, Ετσεμπερία (46' Χοακίν).

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ζεϊμπέκικο του Κωνσταντέλια στο γάμο της αδερφής του (BINTEO)-ThemaSports
24/06 @ 15:36

Το ζεϊμπέκικο του Κωνσταντέλια στο γάμο της αδερφής του (BINTEO)

Τις χορευτικές του ικανότητες επέδειξε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στο γάμο της αδερφής του.

Οργισμένη διάψευση της ΑΕΚ για Μπρέθγουεϊτ: «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν “χαζά” παιχνίδια σε βάρος μας»-ThemaSports
24/06 @ 15:34

Οργισμένη διάψευση της ΑΕΚ για Μπρέθγουεϊτ: «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν “χαζά” παιχνίδια σε βάρος μας»

Άμεση και αιχμηρή ήταν η αντίδραση της ΑΕΚ στο σενάριο περί πρότασης η οποία απορρίφθηκε από τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ.

Big-4: H ανάγκη για τις πρώτες «ενέσεις» ενίσχυσης -ThemaSports
24/06 @ 13:54

Big-4: H ανάγκη για τις πρώτες «ενέσεις» ενίσχυσης

Καλοκαίρι, εποχή μεταγραφών, σεναρίων, διαφωνιών ανάμεσα σε παρέες για το ποιος χωράει, ποιος «δεν κάνει», ποιος θα αφήσει εποχή, στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό…

Aλλαγές στο format της Super League 2024-25 – Τα τρία μίνι πρωταθλήματα-ThemaSports
24/06 @ 16:20

Aλλαγές στο format της Super League 2024-25 – Τα τρία μίνι πρωταθλήματα

Το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League αναμένεται να διεξαχθεί με ένα νέο σύστημα, για το οποίο υπήρχε μελέτη από το 2019.

«Μια φάση, μια στιγμή, μια πρόκριση... Σαμαράς!» - Η βραδιά που η Ελλάδα έφτανε στους «16» του Μουντιάλ 2014! -ThemaSports
24/06 @ 19:09

«Μια φάση, μια στιγμή, μια πρόκριση... Σαμαράς!» - Η βραδιά που η Ελλάδα έφτανε στους «16» του Μουντιάλ 2014!

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Από την βραδιά που χιλιάδες ελληνικές καρδιές πήγαν να... σπάσουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα ενάντια στην Ακτή Ελεφαντοστού, με τον «ψυχρό εκτελεστή», Γιώργο Σαμαρά, να παίρνει στις πλάτες του ένα έθνος και να το οδηγεί στους «16» του κόσμου!

Ανακοίνωσε την απόκτηση Κάλενς η ΑΕΚ-ThemaSports
24/06 @ 12:40

Ανακοίνωσε την απόκτηση Κάλενς η ΑΕΚ

Τη μεταγραφή του Αλεξάντερ Κάλενς σφράγισε η ΑΕΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ