Η Ολλανδία πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνισή της στο Euro 2024 και καθοδηγούμενη από έναν εντυπωσιακό Χάκπο (γκολ και ασίστ) και έναν αφηνιασμένο Μάλεν (σκόραρε δις ως αλλαγή), επιβλήθηκε 3-0 της Ρουμανίας και προκρίθηκε άξια στους "8".

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικές και σε ένα βαθμό νευρικές στο ματς, με αποτέλεσμα το πρώτο τέταρτο να είναι απόλυτα ισορροπημένο και τους δύο γκολκίπερ να μην αισθάνονται κάποια ιδιαίτερη απειλή (ο Νίτα μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Σίμονς στο 6' και ο Φερμπρούχεν ήλεγχε την πορεία της μπάλας, στο σουτ του Μαν στο 14' που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι το 20ο λεπτό όπου εκεί είχαμε ανατροπή δεδομένων μέσω μίας υπέροχης ατομικής πρωτοβουλίας. Ο Χάκπο πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και συνέκλινε προς την αντίπαλη εστία, για να εξαπολύσει ένα πολύ δυνατό σουτ με το δεξί και να στείλει τη μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Νίτα (0-1).


Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Κούμαν, που στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο μέσω εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας και με το τρίπτυχο Ρέιντερς-Ντάμφρις-Μπέρχβαϊν να είναι σε μεγάλα κέφια κυνήγησαν με ιδιαίτερες αξιώσεις ένα δεύτερο γκολ έχοντας ως εφαλτήριο τη δεξιά πτέρυγα.

Σε δύο περιπτώσεις το άγγιξαν, όμως η κεφαλιά του Ντε Φράι από το ύψος της μικρής περιοχής στο 26' έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και το σουτ του Σίμονς από πλεονεκτική θέση στο 44' (ύστερα από φοβερό γύρισμα της μπάλας του Ντάμφρις) ήταν άστοχο, για να παραμένει έτσι το 1-0 για τους οράνιε.


Οι Ρουμάνοι, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο για σχεδόν 25 λεπτά, είχαν τη μοναδική εύστοχη τελική στο πρώτο μέρος στο 45' αλλά το σουτ του Μαν βρήκε τον Φερμπρούχεν σε ετοιμότητα, με το φινάλε του πρώτο μέρους να βρίσκει την Ολλανδία ικανοποιημένη μεν για το καλύτερο 45λεπτό της στο τουρνουά αλλά και ελαφρώς δυσαρεστημένη που δεν μετουσίωσε την υπεροχή της με ακόμη ένα γκολ.

Οι οράνιε ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Ντεπάι να βρίσκεται σε θέση βολής στο 54' αλλά τον Ράτιου να γλιτώνει την ομάδα του από τα χειρότερα με σωτήρια προβολή, ενώ στο 58' ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χάκπο πήγε να πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης, όταν κουβάλησε για 40 μέτρα τη μπάλα και έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, υποχρεώνοντας τον Νίτα σε σπουδαία επέμβαση, με τον φορ της Λίβερπουλ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 64' αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με την εικόνα του αγώνα να δείχνει... Ολλανδία, ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 72ο λεπτό για να φρεσκάρει την ομάδα του και να την κάνει πιο επιθετική, με τους οράνιε να έχουν πάντως νέα μεγάλη ευκαιρία στο 73' αλλά τον Φέρμαν να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ και να κρατάει "ζωντανό" το ματς και την υπόθεση πρόκριση.

Ωστόσο, η τύχη των Ρουμάνων στέρεψε δέκα λεπτά αργότερα όπου οι παίκτες του Κούμαν βρήκαν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που άξιζαν ολοκληρωτικά. Στο 83' ο Χάκπο κατάφερε με μαγικό τρόπο να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου πριν αυτή βγει εκτός τελικής γραμμής, για να τη γυρίσει στον Μάλεν και εκείνον να κάνει το 2-0 με πλασέ, έχοντας τρυπώσει στη μικρή περιοχή των Ρουμάνων.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38' Ρακοβίτσαν), Μ. Μάριν (72' Τσικαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88' Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72' Άλιμπεκ), Ντραγκούς (72' Μιχάιλα)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69' Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν (69' Φέρμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν (46' Μάλεν), Ντεπάι (90+2' Ντεπάι), Χάκπο (84' Βέχορστ)

Sport24.gr

LIVE:

ΤΕΛΙΚΟ 3-0 για την Ολλανδία

93' ΓΚΟΟΛ 3-0 η Ολλανδία ξανά με τον Μάλεν

90' Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος

83' ΓΚΟΟΛ 2-0 η Ολλανδία με κοντινό πλασέ του Μάλεν

63' Σκοράρει με προβολή από κοντά ο Χάκπο, αλλά ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ

58' ΔΟΚΑΡΙ για την Ολλανδιά από την καρφωτή κεφαλιά του Φαν Ντάικ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ

57' Σουτ του Ρέιντερς έξω

46' Σέντρα στο β' ημίχρονο

45' 3 λεπτά ο χρόνος καθυστερήσεων

44' Σουτ του Σίμονς μέσα στην περιοχή, η μπάλα άουτ

31' Γύρισμα του Ντούμφρις, ο Ντραγκούσιν με κίνδυνο να σημειώσει αυτογκολ, διώχνει με προβολή

20' ΓΚΟΟΛ 1-0 η Ολλανδία με σουτ-κεραυνό από τον Χάκπο στην κλειστή γωνία του Νίτσα

14' Απειλεί η Ρουμανία με τον Μαν να επιχειρεί σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φερμπρούχεν

6' Σουτ του Σίμονς μάζεψε σταθερά ο Νίτσα

1' Έναρξη του αγώνα

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νάγκελσμαν: «Με απασχολεί ο Μουσιάλα, όχι ο Γιαμάλ»-ThemaSports
04/07 @ 21:45

Νάγκελσμαν: «Με απασχολεί ο Μουσιάλα, όχι ο Γιαμάλ»

Η Γερμανία είναι αποφασισμένη για να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του εφετινού EURO 2024 που διεξάγεται στο «σπίτι» της κι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού (5/7, 19:00) μεγάλου προημιτελικού με την Ισπανία επικεντρώθηκε στο τι θα κάνουν οι δικοί του ποδοσφαιριστές κι όχι οι παίκτες της «ρόχα».

Νάγκελσμαν: «Σκέφτομαι περισσότερο τον Τζαμάλ παρά τον Γιαμάλ, θέλουμε να έχουμε κατοχή μπάλας με Ισπανία»-ThemaSports
04/07 @ 20:41

Νάγκελσμαν: «Σκέφτομαι περισσότερο τον Τζαμάλ παρά τον Γιαμάλ, θέλουμε να έχουμε κατοχή μπάλας με Ισπανία»

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αποκάλυψε την επιθυμία του να δει την Γερμανία να έχει κατοχή μπάλας για να φέρει σε δύσκολη θέση την Ισπανία ενώ έκανε ειδική μνεία στο 16χρονο αστέρι των Ιβήρων, Λαμίν Γιαμάλ.

Ντεσάμπ: «Είναι συναρπαστικό να κερδίζεις 5-4, όμως δεν είναι πάντα έτσι το ποδόσφαιρο»-ThemaSports
04/07 @ 19:19

Ντεσάμπ: «Είναι συναρπαστικό να κερδίζεις 5-4, όμως δεν είναι πάντα έτσι το ποδόσφαιρο»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ απάντησε στην κριτική που δέχτηκε η Γαλλία για την εμφάνιση της κόντρα στο Βέλγιο ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη μάχη με την Πορτογαλία στους 8 του Euro 2024 τονίζοντας πως ο Ρονάλντο ήταν και παραμένει μεγάλη απειλή.

Εμπαπέ: «Όλοι ξέρουν τον θαυμασμό που έχω για τον Ρονάλντο, αλλά δεν θέλω να είναι χαρούμενος την Παρασκευή» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 18:44

Εμπαπέ: «Όλοι ξέρουν τον θαυμασμό που έχω για τον Ρονάλντο, αλλά δεν θέλω να είναι χαρούμενος την Παρασκευή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ εκπροσώπησε τους παίκτες της Γαλλίας την παραμονή του σπουδαίου προημιτελικού με την Πορτογαλία και δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο των Ρονάλντο και Πέπε, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του για πρόκριση των μπλε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο στόχαστρο της UEFA για αθέμιτη διαφήμιση!-ThemaSports
04/07 @ 18:19

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο στόχαστρο της UEFA για αθέμιτη διαφήμιση!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα της UEFA, μετά την δημοσιοποίηση των καρδιακών παλμών του στο ματς της Πορτογαλίας κόντρα στην Σλοβενία.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές από Σάουθγκεϊτ ενόψει Ελβετίας!-ThemaSports
04/07 @ 16:49

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές από Σάουθγκεϊτ ενόψει Ελβετίας!

Σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς σκέφτεται να επιλέξει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον επερχόμενο προημιτελικό με την Ελβετία, λόγω των μέτριων εμφανίσεων της εθνικής Αγγλίας στο Euro.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ